Vuokrataan huoneita Hämeenkadulta

Kiinteistötarina Oy on ostanut toimitilan Hämeenkadun itäpäästä. Kiinteistötarina vuokraa tilaa asiakkaille huoneittain ja vastaa näin toimitila-alalla tapahtuvaan muutokseen.

Työn tekemisen tavat muuttuvat ja samalla yksinyrittäjien sekä pienten kasvuyritysten määrä on kasvussa. Tämä heijastuu toimitilatarpeeseen. Toimitilamarkkinoille onkin myös Suomessa ilmestynyt coworking-tiloja, yhteisöllisiä työtiloja, toimistohotelleja ja virtuaalitoimistoja vastaamaan uuteen tilanteeseen. Tilojen muuttuessa pienemmiksi ja erikoistuneimmiksi myös vuokrasopimusten odotetaan tulevaisuudessa olevan yhä lyhyempiä, koska yritykset etsivät yhä joustavimpia toimitiloja, jotka vastaavat muuttunutta työrytmiä ja -tapoja. Varsinkin pienten yritysten tilatarpeet myös muuttuvat nopeasti eikä pitkiin sopimuksiin haluta enää sitoutua.

Kiinteistötarina on jälleenvuokrannut työtiloja aikaisemminkin pieninä kokonaisuuksina Tampereen keskustan alueella. Asiakkaina ovat pienyrittäjät, start-upit ja yhden henkilön haarakonttorit.

 – Olemme jälleenvuokranneet esimerkiksi myynnissä olevia tiloja tai suurta remonttia odottavia tiloja. Tällaiset tilat jäävät usein tyhjäkäytölle epävarman tilanteen vuoksi, mutta pienyrittäjille lyhyet vuokrausajat ovat usein mielekkäitä, kertoo vuokraustoiminnasta vastaava Ulla Lyytinen.

– Halusimme löytää oman toimitilan sellaisesta paikasta, jossa ihmiset liikkuvat ja johon on helppoa tulla. Keskustan vetovoimaisuudesta puhutaan paljon, mutta rautatieaseman läheisyys sekä koko ajan lähempänä valmistumistaan oleva raitiotie pitää ihmiset jatkossakin Hämeenkadulla, luottaa Lyytinen.

Vuokralaiset kalustavat huoneet itse ja tilassa toimitaan itsenäisesti.

– Yksinyrittäjien kesken yhteisöllistä työn tekemistä on selvästi kaivattu. Emme kuitenkaan tarjoa co-working tilaa tai toimistohotellia – verkostoituminen tapahtuu vuokralaisten kesken luontevasti arjessa. Toimitiloissamme ei ole esimerkiksi aulapalvelua, mikä pitää hintatason edullisena.

Toimitila remontoidaan ja tilat valmistuvat vuokrattavaksi alkuvuonna 2020.