Sukupolvenvaihdos edessä?

Suomen Yrittäjien valtakunnalliseen omistajanvaihdosbarometriin vuonna 2015 vastanneista yrittäjistä 79% arvioi yritystoiminnasta luopumisensa tapahtuvan vuosina 2015-2020. Todennäköisimpinä ostajatahoina pidetään ulkopuoliselle myymistä. Ulkopuolisen ostajan etsintä on kuitenkin yllättävän passiivista, mitä pienempi yritys, sitä vähemmän asiaa on edes mietitty.

Omistajanvaihdoksissa etenkin ostajan löytyminen ja arvonmääritys koetaan haasteellisiksi (SY: Valtakunnallinen omistajanvaihdosbarometri 2015) tekijöiksi. Toisaalta tätä ennen yrityksen tulee olla myyntikunnossa ja rahoitus varmistettuna. Tekniset järjestelyt, oma tietämys asiasta sekä verokonsultaatio (sisältäen lahja- ja perintövero) voi olla hyödyksi omistajanvaihdosprosessissa.

Arvotarina Oy on riippumaton tamperelainen pääomasijoittaja. Toimintamme eroaa toimialasta vahvalla yrittäjälähtöisyydellä. Me Arvotarinassa uskomme, että yritysten omistajanvaihdosten edistäminen on tärkeää yhteiskunnallisesti. Valtava joukko eläkeikää lähestyviä yrittäjiä tarvitsee jatkajan toiminnalleen ja toisaalta työn murroksessa yritystoiminnasta on tullut vihdoin yhä varteenotettavampi vaihtoehto nuorille. Valmiin liiketoiminnan ostaminen on usein pehmeämpi lasku yrittäjyyteen kuin riskipitoisen start-upin perustaminen. Huomioiden kuitenkin, että useimmiten yrityskaupat epäonnistuvat kompleksisen prosessinsa takia, on asiantuntija avun käyttäminen suotavaa. Ulkopuolinen toimija auttaa kokonaiskuvan hahmottamisessa, rahoituksessa ja teknisessä toteutuksena ainoana tavoitteenaan edesauttaa omistajanvaihdoksen onnistumista.

Toimimme puolueettomana ja rahoitusratkaisuista riippumattomana kumppanina omistajanvaihdoksissa, onpa kyse sitten rahoituksesta, ostajan hankkimisesta, arvonmuodostamisesta tai yrityksen myyntikuntoon saattamisesta. Ota yhteyttä ja kartoitamme tilanteen veloituksetta: arvotarina(at)arvotarina.fi.

You Might Also Like