Pirkanmaalainen yrittäjä Marko Kukkola siirtyi yritysten kasvattajaksi

Innolinkin pääomistajana 17 vuotta vaikuttanut Marko Kukkola siirtyi vuoden alusta päätoimiseksi pääomasijoittajaksi. Kaikkinensa Innolinkin liikevaihto noin 80-kertaistui Kukkolan johtaessa yhtiötä. Takana on useita yritysostoja, markkinamurroksia, nousu- ja laskukausia sekä ennen kaikkea tuhansia solmittuja kauppoja.

marko kukkolaAsiakastyön ja yrittäjän kunnioitus näkyvätkin Kukkolan uuden yhtiön, pääomasijoitusyhtiö Arvotarina Oy:n, arvoissa. ”Vuosien saatossa minulle on kertynyt kokemusta useilta eri toimialoilta, myynnin johtamisesta, henkilöstöjohtamisesta, kehitysjohtamisesta, omistajastrategiasta ja hallitustyöstä. Pääomasijoittamisessa nämä kaikki yhdistyvät luonnollisella tapaa ja pääsen jatkamaan intohimoni, yrittäjyyden, parissa”, kertoo Marko Kukkola. Pääomasijoittajan tuoma lisäarvo suomalaisille yrityksille liittyy, rahoituksen lisäksi, strategiatyöhön, rahoituksen kokonaisjärjestelyihin, hallitustyöskentelyyn, markkinointiin, johtamisjärjestelmien kehittämiseen ja toimialatuntemukseen.

Yrittäjän näkökulmasta pääomasijoitus on vaihtoehto, kun yritys siirtyy uudelle kasvutasolle. Yrittäjän saattaa olla kannattavampaa myydä osa yhtiöstä pääomarahastolle ja jatkaa yhtiön johdossa ja osaomistajana kuin kantaa yksin riski yrityksen seuraavan laajennusvaiheen onnistumisesta.

Huolimatta taantumasta, koventuneesta hintakilpailusta, yrittäjän byrokratiasta ja yleisestä maailman epävarmuudesta ja muutostahdista Kukkola on vakuuttunut, että tulevaisuuden arvotarinat tehdään edelleen rohkeilla tavoitteilla, tehokkaalla toimeenpanolla ja johdonmukaisuudella. ”Kohdeyhtiöissä vahvistamme yhtiön arvotavoitteen, priorisoimme vaihtoehdot, kunnioitamme käyttökatetta ja sitoudumme täysillä yhteiseen tavoitteeseen ja tekemiseen”, Kukkola toteaa.

Pirkanmaalaisuus ja riippumattomuus ovat Arvotarinalle tärkeitä tekijöitä. Sitouttamattomuus yksittäisiin rahoitusmuotoihin ja -lähteisiin mahdollistaa toimivimman ratkaisun löytymisen yhdessä yrittäjän kanssa. Yhtiön ensimmäinen kohdeyhtiö on tamperelainen kiinteistönvälitysyhtiö Kiinteistötarina Oy. Pirkanmaalla on valtava määrä potentiaalia ja kasvutarinoita, mutta hyvin vähän paikallisia pääomasijoitusyhtiöitä. Arvotarinan tavoite on vauhdittaa kilpailukykyisten suomalaisten yritysten kasvua ja kannattavuutta.

You Might Also Like