Pienillä parannuksilla lisäarvoa myytävään asuntoon

Remontit saattavat olla usein kalliita ja aloitus voi lykkääntyä mukavuussyistä. Pieni pintaremontti kuitenkin auttaa asunnon myynnissä, koska kunto on olennaisin asia onnistuneessa myynnissä. Näillä vinkeillä koko asuntoa ei tarvitse laittaa uusiksi.

Kallis koko asunnon remontti vs. pieni pintaremontti

Kukaan ei ole määritellyt mitään tiettyä kohtaa, joka pitäisi remontoida ennen asunnon myyntiin laittamista. Kaikki riippuu täysin asunnon yleisestä kunnosta ja iästä. Monesti keittiöstä ja kylpyhuoneesta löytyvät suurimmat ongelmat. Kuitenkin kannattaa huomioida, että koko remontti joko keittiöön tai kylpyhuoneeseen on kallista ja voitto saattaa jäädä pieneksi. Ei kannata myöskään remontoida asuntoon suuria sisäisiä eroja: esimerkiksi täysin uudet keittiön kaapit, mutta vanhat kodinkoneet eivät ole edustava yhdistelmä.

Myy mielikuvia ja unelmia asunnosta

Pienestä ja suhteellisen edullisesta, mutta arvoa nostavasta, remontista hyvä esimerkki on kaakeleiden uudelleen saumaus. Saumat tummuvat ajan saatossa, joten uudelleensaumaus nostaa laattojen ilmettä huomattavasti. Keittiössä samantapainen kasvojen kohotus on vaihtaa kaappeihin uudet ovenkahvat. Kannattaa myös katsoa, ovatko vesihanat ja suihkupäät kuluneet ja vaihtaa ne uusiin.

Ostajalle pyritään myymään aina mielikuvia ja unelmia uudesta kodista. Tämän avuksi kannattaa palkata ammattistailaaja. Ostajaehdokkaat katsovat sisustusta tarkkaan, vaikka tuovatkin aina omat kalusteet mukanaan. Sisustuksella on kuitenkin merkitystä asunnon arvossa ja myyntiajoissa. Ammattilaisen tekemä sisustus vähentää myös merkitystä asunnon yleiskunnosta.

Pienellä saa paljon aikaan

Asunnon myyntiä varten ei välttämättä tarvita siis isoa remonttia, pienillä parannuksilla saadaan jo paljon aikaan. Pieni pintaremontti ja asunnon stailaus voivat riittää hyvinkin arvon nostoon. Panosta mieluummin pienesti ja hyvin, kuin suuresti ja hutiloiden.

Pyydä Kiinteistötarina arvioimaan asuntosi arvo ja arvioimaan pintaremontin mahdollisuudet.

You Might Also Like