Mitä asunnosta tulisi korjata ja uusia ennen myymistä?

Asunnon myyntiin laittaminen voi tuntua kunnon urakalta. Pitää siivota, selvittää sotkuja, järjestää ja käydä paikat läpi hammasharjalla, jotta ne kiiltävät. Tässä artikkelissa käsitellään asioita, mitkä tarvitsevat huomiota, kun olet laittamassa asuntoa myyntiin.

  1. Rakenteelliset ja mekaaniset viat

Ostajat katsovat paljon talon kalliita kohtia, kuten katon ikää ja kuntoa, ilmastointia, lämmitysjärjestelmää, vedenlämmitintä, sähkötaulua sekä putkistoa. Kaikkia näitä ei toki tule korjata tai uusia ennen asunnon myyntiä. Kuitenkin näitä kannattaa ajatella jo hinnan kannalta – huono ja vanha putkisto alentaa jo myyntihintaa.

Uusimalla katon, joka on tiensä päässä, ennen kuin laitat asunnon markkinoille saattaa olla ratkaiseva tekijä potentiaalisen ostajan päätöksessä tehdä tarjous. Tämä on hyvä tehdä ennen myyntiin laittamista, koska muuten ostaja saattaa tehdä vaatimuksia sen mukaan. Et varmasti halua alkaa uusia kattoa silloin, kun olet jo pakkaamassa tavaroitasi ja muuttamassa pois. Jos budjettisi ei riitä katon korjaukseen, mieti kuinka se vaikuttaa myyntihintaan. Monesti saatat saada tämän rahan takaisin siinä kohtaa.

  1. Ulkopuoli kuntoon

Miltä talosi ulkopuoli näyttää? Ovatko puut lahonneet? Koska viimeksi talo on maalattu? Onko seinän rappauksessa halkeamia, joita voisi korjata? Ensivaikutelma tulee heti talon julkisivusta. Yleensä se näkyy jo kuvissa, jos talo näyttää hieman ränsistyneeltä, siksi ulkopuoleen kannattaakin sijoittaa rahaa ennen talon myyntiä.

  1. Piha kauniiksi

Kohdassa kaksi puhuttiin talon ulkopuolesta, mutta miltä pihasi näyttää? Ovatko istutuksesi ylikasvaneet, kuluneet ja kuihtuneet? Entäpä nurmikko? Tarvitsisivatko kasvit tuoretta multaa tai kiviä? Eihän mikään puu ole ylikasvanut ja oksat roiku talosi päällä peittäen näkymiä? Suhteellisen edullinen investointi pihaan on jo se, että siistit nurmikot ja vaihdat mullat kasveille, jolloin ne piristyvät.

  1. Kiinnitä huomiota sisustukseen

Ostajat ostavat silmillään, siitä ei pääse mihinkään. Nyt käydään läpi sisustuksen yksityiskohdat. Ovatko seinien maalit kuluneet, tapetit halkeilleet tai muuten vain jäänyt jälkiä elämisestä? Nyt olisi aika vetää uusi maalipinta tai tapetit seiniin. Valitse vaalea, neutraali ja tämän hetken trendiväri. On hyvä valita neutraali väri, jotta käytännössä kaikki huonekalut sopivat seinien väriin.

Käy läpi valokatkaisijat, kiinteät lamput ja mahdolliset tuulettimet. Nämä ovat suhteellisen edullisia korjata tai päivittää ja samalla luovat arvoa ostajalle. Muista etuovi, se on yksi kriittisimmistä! Pitäisikö se maalata tai vaihtaa uusi ovenkahva? Mieti, voisiko oveen asentaa lasilevyn, joka toisi valoa sisälle.

  1. Keittiöön pintaremonttia

Keittiö on suurin asia asunnon ostajien mielessä. Vaikka ostaja ei osaisi kuin keittää vettä, kuvittelevat he aina itsensä keittiöön kokkaamaan, jonka vuoksi sen ulkonäöllä on suuri merkitys. Keittiöön voisi asentaa uudet vetimet, korjaamalla tai uusimalla välitilan ja päivittämällä kodinkoneet. Harkitse myös työskentelytason uusimista – saatat löytää halvalla ylijäämäpaloja, jotka sopivat juuri sinun keittiöösi.

  1. Kylpyhuoneen pinnat puhtaiksi

Yksinkertainen ja puhdas hallitsee tänä päivänä. Myyntiä ajatellen kylpyhuone kannattaa pestä esimerkiksi höyrypesurilla, jolla lähtee hyvin kalkinjäämät. Uusi saumaus ja putkisto sekä valot peilin yllä voivat luoda kylpyhuoneelle paljonkin lisäarvoa.

  1. Lattia uusiksi

Se, millä kävelet, nostaa arvoa. Jos sinulla ei ole varaa tehdä kuin yksi remontti asunnossa ennen myyntiä, suositeltavaa on tehdä uusi lattia. Valikoimissa on valtava määrä edullisempiakin ratkaisuja, jotka ovat pitkälle jalostettua laminaattia – mieti leveää lankkua, vaaleaa sävyä tai käsin kaavittua tyyliä. Uusi lattia voi muuttaa tilaa täysin ja antaa kunnon vau-efektin ostajille.

Kysy Kiinteistötarina Remontoinnista vinkit pintaremotointiin ja Kiinteistötarinasta kotisi hinta-arvio.

You Might Also Like