1. Tee hyvä ensivaikutelma. Asunto näyttää ostajan silmin heti houkuttelevammalta, jos asuntoa on ehostettu. Esimerkiksi pihan laittaminen kauniiksi auttaa myymisessä paljon, koska se on ensimmäinen näkymä asiakkaalle, kun hän tulee näytölle.
  1. Siivoa toden teolla. Hyvä apua siivoukseen on palkata siivooja: esimerkiksi pelkästään pesemään ikkunat.
  1. Tee kodista fressi. Pieni pintaremontti ei ole pahaksi ennen asunnon myyntiä. Myös yhtenäinen sisustus tuo ostajalle lisäarvoa.
  1. Eroon liiasta tavarasta. Jos asunto on todella täynnä huonekaluja, on potentiaalisen ostajan hankalampi nähdä asunnon monia puolia. Myyjän olisi hyvä pakata tavaroitaan jo, kun asunto laitetaan myyntiin ja tehdä asunnosta mahdollisimman avara sekä virtaviivainen.
  1. Laita henkilökohtaiset tavarat pois näkyvistä. Jos näkyvillä on paljon perhekuvia ja lasten leluja, ei potentiaalinen ostaja välttämättä pysty kuvittelemaan asuvansa itse siellä. On parempi tehdä asunnosta ”persoonaton” asuntonäytön ajaksi.
  1. Vie lemmikit pois. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, älä jätä lemmikkejäsi asuntoon näytön ajaksi.
  1. Levitä sanaa. Ole varma, että asuntoasi markkinoidaan kunnolla kiinteistövälittäjän toimesta ja varmista, että asuntonäyttö on saanut näkyvyyttä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
  1. Valoa! Avaa kaikki verhot ja sälekaihtimet sekä laita valot päälle jokaiseen huoneeseen ja anna valoa tulvia asuntoosi. Tämä kaunistaa asuntoasi ja saa ostajaehdokkaat myös valoisalle mielelle.
  1. Muista esitteet. On aina parempi, jos asiakkaalle jää jokin niin sanottu muisto hänen katsomastaan kohteesta, johon hän voi tutustua vielä kotiin päästyään. Asiantunteva välittäjä huolehtii asiasta.
  1. Pysy taka-alalla asuntonäytön aikana. Jos sinulla on kiinteistövälittäjä myymässä asuntoa, on parempi, ettet ole paikalla asuntonäytössä. Jos myyt itse asuntoasi, sinun tulisi olla ammattimainen ja siirtää ajatuksesi pois asunnon omistajasta kiinteistövälittäjäksi.