Kiinteistötarina kouluttaa

Isännöitsijän työ on asunto-osakeyhtiön johtamista yhteistyössä hallituksen, käyttäjien ja palvelutuottajien kanssa. Keskeisimpiin isännöitsijän tehtäviin kuuluvat muun muassa asuntoyhtiön hallinnosta huolehtiminen, yhtiö- ja hallituskokousten päätösten toimeenpano, asuntoyhtiön taloushallinnon valvonta sekä kiinteistön elinkaaren pidentäminen ja arvon säilyttäminen. Kiinteistötarina kouluttaa työn ohessa lisäkoulutuksena IAT-tutkintoon syksystä 2018 lähtien.

Kiinteistötarina kannustaa ja tukee henkilöstönsä kouluttautumista laajalti kiinteistöalaan liittyen. Isännöintitutkinnon lisäksi alaa tukee muun muassa kiinteistönvälittäjän tutkinto, kiinteistöarvioitsijan pätevyys, taloushallinnon sekä liiketoiminnan tutkinnot sekä erilaiset tekniset ja rakentamiseen liittyvät oppisuunnat.

Ulla Lyytinen

Ulla Lyytinen kouluttautuu IAT-tutkintoon.

– Suoritin laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinnon pari vuotta sitten ja IAT-tutkinto tuntuu luonnolliselta jatkumolta asiantuntemuksen kasvattamiseksi. Minua kiinnostaa isännöintialan kehittäminen ja toisaalta toimitilojen manageeraus. Tähän koulutus antaa hyvät eväät, kertoo Kiinteistötarinan Ulla Lyytinen.

Isännöintialalle ei ole olemassa perustutkintoa, mutta soveltuvia opintopolkuja on useita. Valtaosalla isännöitsijöistä on kaupallinen, tekninen tai hallinnollinen koulutus. Isännöinnin ammattitutkinnon suorittaneella on isännöinnin tehtävissä edellytetty ammattitaito. Lyytinen erikoistuu opinnoissaan toimitilaisännöintiin sekä syventää osaamistaan isännöintityöhön liittyvissä kehittämishankkeissa.

 

Avainsanat: