Kiinteistötarina DEKO: Pienestä keittiöstä ilo irti

Pieni keittiö ei ole este yhteisille illanvietoille tai ylipäänsä ruuan laittamiselle. Tässä muutamia vinkkejä, miten pienestäkin keittiöstä tulee toimiva:

Mahdu kokkaamaan

Työtasoilla on tarkoitus tehdä ruokaa, ei säilyttää tavaroita. Jotta vähäinen työtila pääsee oikeuksiinsa, päivittäisessä käytössä olevat tavarat ja tuotteet voi sijoittaa ylälaatikoihin tai seinähyllyille. Näin ne on helppo ottaa tarvittaessa käyttöön.

Pienkoneet vievät suuren tilan keittiössä. Esimerkiksi monella on kahvinkeitin päivittäisessä käytössä. Kannattaa sijoittaa ne pöytäkaappiin, jossa on valmis pistoke, jos vain mahdollista. Tällä tavalla maksimoit työtason tilan ruuanlaittoon.

Apupöytä on oiva keksintö keittiöön ja sillä saa nopeasti lisää tilaa. Kun pöytää ei tarvita, sitä voi säilyttää tason alla tai muussa käytössä eri huoneessa.

Kaikki tarpeellinen sujuvasti keittiöön

Ota koko tila käyttöön, kaapeista lähtien. Kaapeissa kannattaa käyttää erilaisia säilytysratkaisuja, jotta koko tila tulee hyödynnettyä. Esimerkiksi pinottavat säilytyslaatikot tai tilanjakajat ovat käteviä.

Hyllyt laatikoiksi! Monesti hyllyillä takana olevat tavarat jäävät piiloon ja käyttämättä, joten on suositeltavaa vaihtaa hyllyt ulosavautuviksi laatikoiksi. Näin kaikkiin tavaroihin ylettyy helpommin.

Integroidut kodinkoneet mahdollistavat monipuoliset keittiöratkaisut, vievät vähemmän tilaa ja sointuvat hyvin yhteen.

Mitkä kuuluvat keittiöön?  Monet ihmiset säilövät keittiössä mitä ihmeellisimpiä tavaroita. Sijoita keittiöön vain ne tavarat, jotka sinne oikeasti kuuluvat ja joita tarvitset arkipäiväisessä käytössä. Kauniit tarjoiluastiat voi hyvin säilyttää muuallakin, jotta keittiö ei pursua tavaroista yli.

Vieraille tarpeeksi ruokailutilaa

Huonekalut kannattaa valita omat tarpeet huomioiden. Jatkettavat pöydät ja pinottavat tai taitettavat tuolit ovat käteviä ja säästävät tilaa. Erityisesti, jos kutsuu usein vieraita, kannattaa miettiä erilaisia ratkaisuja tähän.

Kaaos haltuun keittiössä

Asuntonäytöissä yksi tärkein asia on siisti keittiö. Siistin keittiön jippo onkin, että työtasot ovat puhtaat ja tyhjät, tavarat tasoilta on laitettu kaappiin piiloon.

Materiaalivalinnoilla vaikutat paljon keittiön siisteyteen. Puupintaa on hankalampi puhdistaa kuin sileää ja kovaa pintaa, kuten lasia tai kiveä.

Keittiösuunnittelu on vaikeaa, mutta kun sen tekee järkevästi, on keittiö helppo pitää puhtaana. Käytännönläheisessä keittiössä on mukava tehdä ruokaa ja siellä viihtyy.

You Might Also Like