Kiinteistötarina DEKO: Merenrantatyyliä kotiin

Merenrantatyyliä kotiin tai mökille!

Millainen onkaan täydellinen merenrantakoti? Mielipiteitä on varmasti monia, mutta tässä artikkelissa hieman meidän ajatuksia siitä, millainen se voisi olla. Sanomattakin selvää on, että siihen kuuluvat rohkeat raidat, haalistunut puu ja punaisen, sinisen sekä valkoisen väripaletti.

t Sinisen ja valkoisen yhdistelmä on klassinen ja toimiva. Punaisella saadaan tehostettua sisustusta, onhan se hyvin huomiota herättävä väri. Nämä kolme toimivat monesti pääväreinä merenrantakodeissa.

Klassisten meriteemaisten elementtien, kuten ankkurien ja ruorien, lisäksi merenrantakotiin kuuluu kaikki rustiikkinen ja vanha. Nämä elävöittävät tunnelmaa ja luovat tarinoita kotiin. Vanhoista tavaroista voi tehdä itse esimerkiksi huonekaluja, kuten alla olevassa kuvassa on tehty kahdesta vanhasta matkalaukusta yöpöytä.

Kylpyhuoneissa suositaan valkoista ja monesti merenrantakodeissa on kylpyamme takaamassa varmaa rentoutumista. Valkoinen tuo avaruutta pesutiloihin ja erilaisilla sisustuksellisilla yksityiskohdilla luodaan merellistä tunnelmaa, kuten alla olevassa kuvassa on merensinisillä laatoilla sitä luotu.

tt

Laivan hyttimäiset sängyt löytyvät yleensä vierashuoneista tai miksei lastenhuoneistakin. Verhoilla saadaan kaikille annettua oma rauha ja se lisää hyttimäisyyttä huoneessa. Pyöreä pieni ikkuna ja tikkaat viimeistelevät laivamaisen elämyksen ja saa varmasti vieraat viihtymään.

ttt

Monilla erilaisilla yksityiskohdilla merenrantakodista saa uniikin ja näyttävän. Kuten näissä kuvissa on laitettu huomiota herättävä punainen surffilauta seinälle ja merimiesköydestä tehty kaide rappusiin. Muita yksityiskohtia voivat olla esimerkiksi merikartat seinillä ja erilaiset aaltokuvioiset tehostetapetit.

Yksi tärkein asia merenrantakodissa – ja yleisesti kaikissa kodeissa – on valoisuus. Kauniin meren rannalla sijaitseva asunto tarvitsee ja haluaa valoa, jota isot ikkunat tuovat. Tämän vuoksi valkoinen on suosittu sisustusväri näissä kodeissa, koska se korostaa luonnonvalon voimaa.

Millainen olisi sinun unelmakotisi, joka sijaitsee meren rannalla?

You Might Also Like