DEKO: Perusta sisustus suunnitteluun

  1. Tyyli

Tyylisuunnan valinta on ensimmäinen asia, joka kannattaa valita ennen kuin tekee mitään muuta. Tyylisuunnan tulisi tietenkin noudattaa sellaista, mistä itse pitää. Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi sisustuslehtiä tai erilaisia kuvapalveluita, joista voi kerätä talteen miellyttävimpiä tyylejä. Tyylin tulee miellyttää asukkaan silmää, ei muiden.

  1. Suuret pinnat

Kun tyyli on valittu, on aika siirtyä seiniin ja lattiaan. Niiden materiaalit on helpompi valita, koska vaihtoehtoja ei ole rajattomasti. Värivalinnoissa saakin miettiä sitten tovin pidempään. Mieti ensin tilan käyttöaste ja valitse materiaali sen mukaan. Valoisassa, avarassa asunnossa voi hyvin käyttää tummaakin väriä, kun taas pienemmässä vaalea tuo tilantuntua.

  1. Kalusteet

Ensimmäisenä kannattaa valita kiinteät kalusteet, kuten kaapistot ja keittiökalusteet. Ne määräävät pitkälti tyyliä ja antavat pohjaa jatkosuunnittelulle.

  1. Valoa

Valoa ei ole koskaan liikaa. Valaistusta miettiessä, kannattaa huomioida tilan toiminnallisuus ja mihin kaikkeen valoa huoneessa tarvitaan. Kiinteitä valoja on hyvä sarjoittaa eri kytkimille, näin valaistusta voi muuttaa tarpeen mukaan mieleisekseen.

  1. Tekstiilit

Tekstiilien valinnassa kannattaa huomioida huoneen käyttöaste ja tätä myötä tekstiilien mahdollinen niin sanottu likaantumisaste. Sileäpintaiset matot sopivat huoneisiin, jossa on paljon elämää. Puolestaan pehmeyttä tuovat matot ovat täydellisiä makuuhuoneisiin. Verho- ja sisustustyynyvalinnat tukevat valittua sisustustyyliä. Jos omistaa lemmikkejä, kannattaa materiaalivalinnoissa suosia luonnonkuitua.

  1. Koriste-esineet

Koriste-esineillä tuodaan ilmettä sisustukseen. Kannattaakin siis suosia sellaisia esineitä, jotka näkyvät, eivätkä jää muun sisustuksen jalkoihin. Isot koriste-esineet ovat näyttäviä ja huomiota herättäviä.

Kiinteistötarinan yhteistyökumppani Tila&Ihme auttaa mielellään sisustussuunnittelussa. Ammattitaitoisen sisustussuunnittelijan avulla saat loihdittua kodistasi viihtyisän ja tyylikkään.

You Might Also Like