Arvotarina luo yrittäjille kasvua Pirkanmaalta

Tampereelle on perustettu pääomasijoitusyhtiö, joka tähtää alueen yritysten kasvattamiseen ja kehittämiseen yrittäjäasenteella ja vahvalla kokemuksella.

Kari Neilimo
Kari Neilimo

Kiinteistöpalvelujen toimialalle keskittyvän Arvotarinan toiminnassa on mukana vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimo. Tamperelainen yritysmaailman vaikuttaja Neilimo toimii Arvotarinan hallituksen puheenjohtajana. – Kiinnostuin Arvotarinan yrittäjälähtöisestä ja selkeästä toimintamallista. Liiketoiminnan kasvun edellytyksistä huolimatta kasvun toteutus jää liian usein yrityksissä kiireen jalkoihin. Arvotarinan toimintamallissa annetaan yrittäjälle mahdollisimman konkreettista apua: kasvu- ja rahoitussuunnitelma vaihtoehtoineen sekä lisäresursseja yrityksen kasvun johtamiseen myynnin ja markkinoinnin keinoin, summaa Neilimo.

Arvotarinaan kasvuyrittäjänäkökulman tuo Marko Kukkola, joka on aiemmin toiminut muun muassa monialayhtiö Innolinkin pitkäaikaisena pääomistajana ja toimitusjohtajana.

– Jo aiemmin tänä vuonna Arvotarina oli aloittamassa kiinteistönvälitysyhtiö Kiinteistötarina Oy:n toimintaa. Näin luotiin rakentuvaan kiinteistöpalveluklusterin perustaksi kaupallinen tuntosarvi. Tavoitteena on vähitellen laajentaa osakkuusyhtiöiden avulla muihin kiinteistöliitännäisiin palveluihin. Toimiala innostaa monesta eri syystä: asiakkuusajattelu kehittyy vauhdilla, henkilöstö ikääntyy ja jatkuva järjestelmä- ja teknologiakehitys muuttaa totuttuja palvelurajoja sekä alan ansaintalogiikkaa. Toimialalla potentiaalia riittää; näin ainakin edistyksellisille, joustaville ja luotettaville toimijoille. Yritykset tarvitsevat toimitiloja toimintaansa ja kuluttajat kodeikseen, kiinteistöjä rakennetaan, huolletaan, korjataan, vuokrataan ja myydään, perustelee Kukkola Arvotarinan toimialakohdennusta.

Vaikka pääomasijoittamisesta on tullut yhä suositumpaa, on Pirkanmaalla toimivia ja siihen keskittyviä pääomisijoitusyhtiöitä edelleen vähän. Pääomasijoitus on sijoitus kasvupotentiaalia omaavaan yritykseen, joka ei ole julkisesti noteerattu pörssiyhtiö. Pääomasijoittaja saa vastineena antamalleen rahoitukselle väliaikaisen omistusosuuden yhtiöstä. Koska pääomasijoittajan tavoitteena on saada sijoitukselleen tuottoa irtaantuessaan yrityksestä, on myös pääomasijoittajan etu panostaa täysillä yhtiön kehittämiseen. Tämän takia pääomasijoitusyhtiöiden suosio rahoitusmuotona on kasvanut esimerkiksi pankkilainaan verrattuna. Toimialana pääomasijoittamista voidaan tarkastella rahastojen ja sijoittajien sekä onnistuneiden irtautumisten määrällä. Kaikkien näiden luvut ovat kasvussa Suomessa. Suomen pääomasijoitusyhdistyksen mukaan maassamme oli viime vuonna 120 irtautumista, josta kotiutui noin miljardi euroa.

Lisätiedot:

Arvotarina Oy, toimitusjohtaja Marko Kukkola, p. 040 544 0780, marko.kukkola(at)arvotarina.fi
Arvotarina Oy on riippumaton tamperelainen pääomasijoittaja. Tavoitteemme on vauhdittaa kilpailukykyisten suomalaisten yritysten kasvua ja kannattavuutta strategisella konsultoinnilla. Tarjoamme pääoma- ja rahoitusratkaisuja pienille ja keskisuurille yrittäjävetoisille yhtiöille. Mikäli yrityksesi miettii tulevaisuuden kasvun vaihtoehtoja, ota yhteyttä: arvotarina(at)arvotarina.fi.

You Might Also Like